De Maangroet is een groet aan de maan en wordt ’s avond uitgevoerd. Door het prettige ritme kun je de dag loslaten en je voorbereiden op de nacht.

De Maangroet bestaat uit 12 asana’s die je in een vaste volgorde uitvoert op het ritme van je adem. Dit zorgt voor een heerlijke flow welke in combinatie met de rek- en strek oefeningen ervoor zorgt dat je ontspant. Je laat alles los wat je niet kan gebruiken, je adem komt tot rust en je kan daardoor echt lekker gaan slapen.

Er zijn verschillende soorten Maangroeten, dus je kan altijd een Maangroet vinden die bij jou past.

Hier vindt je een alternatieve maangroet

Uit de yogales Alternatieve Maangroet (Chandra Namaskar)

Hoe voer je de Maangroet uit?
Belangrijk is dat je de Maangroet in alle rust uitvoert. Begin met 2 tot 3 keer en bouw het dan geleidelijk op naar 12 keer of zelfs meer. Het is maar net waar je lichaam om vraagt. Dus blijf in het nu en reageer op wat je lichaam je vraagt te doen of te laten.

Wat doe je na de Maangroet?
Na de Maangroet kun je lekker gaan slapen. Prettig is daarom om alvast alles klaar te maken zodat je na de oefeningen met weinig moeite je bed in kan stappen.

Heb je overdag last van veel stress of prikkels? Doe dan gerust een Maangroet sessie om vanuit het rustpunt weer aan de slag te kunnen.