Afspeellijst - Kracht opbouwen in 21 dagen

Welkom bij de lesserie Kracht Opbouwen waarin we langzaam werken aan de kracht, energie, flexibiliteit en de innerlijke balans.

Voor wie.
Deze serie is goed voor iedereen die een lange tijd niet zo veel aan lichaamsbeweging heeft gedaan omdat er geen tijd voor was of omdat er spraken was van ziekte of een ongeval. Wat jij ook hebt meegemaakt of doorgemaakt, met deze lessen kom je beetje bij beetje weer in je kracht.

Opbouw van de serie.
Lessen 1 tm 5 duren elk 15 minuten.
Dit zijn hele zachte lessen waardoor je echt goed kan voelen en onderzoeken.
Lessen 6 tm 10 duren elk 20 minuten.
Hier wordt je je bewust dat de ademhaling jou kracht is met wat je ook doet.
Lessen 11 tm 15 duren elk 25 minuten.
Kracht komt hier in elke les naar voren en de intensiteit wordt hoger.
Lessen 16 tm 20 duren elk 30 minuten.
Elke active les stipt een thema aan welke te maken heeft met kracht.
Les 21 duurt 40 minuten.
In deze les komt alles bij elkaar. Kracht, balans, aarden, volhouden en ademhaling.

Tempo
Je kan deze lessen in 21 dagen doorlopen, maar je kan er ook langer over doen. Het kan zo zijn dat je de eerste 5 lessen als heel gemakkelijk hebt ervaren, maar dat les 6 toch net te veel is. Ga dan weer terug naar les 1. Dat is al gelijk een krachtige beslissing omdat je weet dat als je door zou gaan met de volgende lessen, dit niet goed zou voelen. Je komt hierdoor juist niet in je kracht en dat zou zonde zijn. Dus overbelast je lijf niet omdat je eigenwijs bent. Blijf steeds weer terug gaan naar het tempo wat goed is voor jou. Pas aan, ben lief voor jezelf en respecteer je lichaam.

Dagelijks leven
Om je kracht weer op te bouwen eet je gezond en drink je voldoende water. Ga regelmatig naar buiten, doe elke dag iets waar je blij van wordt en ga op tijd naar bed.