Welkom bij deze 7-delige reinigingserie. Reinigen is schoonmaken, zuiveren.

Door onze aandacht naar een bepaald gedeelte van ons lichaam te brengen en daarmee aan de slag te gaan door middel van yogaoefeningen, ademhalingstechnieken, inspanning, ontspanning, voelen en loslaten ben je je meer bewust van wat er in je om gaat. Waar zet je bijvoorbeeld spanning, zorgen of angst vast. En is dat nodig?

Doordat we gewoon lekker bezig zijn met reinigende oefeningen, ook als dat niets met emotie te maken heeft maar alleen puur met het lichamelijke en we gaan niet helemaal de diepte in, ontstaan er vanzelf aandachtspunten. Of misschien zie jij het als lichtpuntjes. Die aandachtspunten of lichtpuntjes komen uit zichzelf naar voren en het is aan jou om ze te erkennen, te zien, te willen zien en zelfs te voelen. Zie het maar zo. Alles wat naar boven komt zijn kleine zuurstof belletjes die los komen van de zeebodem. Soms komen ze van ver en soms komen van dichtbij.

Wat er ook naar boven komt, wat er ook los komt, je geeft er in ieder geval de ruimte aan. En zo kun jezelf reinigen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

Longen, Nieren, Darmen, BlaasMaag, Brein en Emotie

Voordat je de les begint adviseer ik je om de bijgevoegde tekst die altijd onder de video staat, te lezen, naar de lesinhoud te kijken en naar de benodigdheden. Zo ga je gemakkelijker en met veel meer rust door de les heen.

Ik wens je veel plezier met deze reinigingsserie.

2 reacties

  • Fijne les. Kamp al anderhalf jaar met long covid klachten en ademhaling blijft een ding. Heb al aantal you tube lessen gevolgd en nu omline lessen. Ga ik veel plezier van hebben.