Alle chakra's in 7 yogalessen en 7 meditaties met mudra!

Naast de vertrouwde yogalessen in de online yogastudio zijn we hard bezig met speciale lesseries, zoals 7 Chakra Meditaties en 7 Chakra Yogalessen, die je nu kunt volgen.

Als abonnee van Yogaplaza Online Yoga kun je deze series nu meedoen. Heb je nog geen abonnement? Bekijk dan onze abonnementen.

1e chakra meditatie met Gyan Mudra

In de 1e les ‘chakra meditatie met Gyan Mudra‘ In deze 1ste chakra meditatie maken we gebruik van de Gyan Mudra* om nog beter te kunnen aarden.

Eerst vergroten we het lichaamsbewustzijn door daadwerkelijk lijf en adem te voelen. Je trekt jezelf hierdoor vanzelf uit de gedachten waardoor er rust ontstaat. We  maken vervolgens contact met de 1ste chakra aan de basis van de wervelkolom en creëren zodoende verbinding met de grond. Je voelt je langzaam aan steeds meer in het hier en nu. Een heerlijke kalmte tijdens het aarden zal je goed doen.

*Wat zijn Mudra’s? Mudra staat bekend als “Yoga voor de handen”. Er zijn hier wel 500 verschillende van! Door een handgebaar aan te nemen blijft de prana (levensenergie) stromen wat goed is voor de gezondheid in lichaam en geest. Ze worden daarom gebruikt als aandachtspunten voor een diepere staat van concentratie, heling en zijn behulpzaam om de chakra’s te openen.

In de 2e chakra meditatie maken we gebruik van de Dhyani Mudra om nog beter in contact te komen met de energie welke daar beweegt.

Eerst vergroten we het lichaamsbewustzijn door daadwerkelijk lijf en adem te voelen. We brengen het bewustzijn vervolgens naar het bekkengebied waar we ons een fel oranje licht voorstellen welke zelfs warmte kan produceren en gekoppeld is aan je verlangens, creativiteit en gevoelens.

In de 3e chakra meditatie maken we gebruik van de Solar Plexus Mudra om de positieve energie van deze chakra te ervaren.

Eerst vergroten we het lichaamsbewustzijn door daadwerkelijk lijf en adem te voelen. We brengen het bewustzijn vervolgens naar het zonnevlecht gebied en stellen ons een kleine vlam of een kleine vuurbal voor welke steeds meer groeit. Er ontstaat een positief en warm gevoel welke door je hele lichaam stroomt.

In de 4e chakra meditatie maken we gebruik van de Hridaya Mudra om het hartchakra te openen.

Eerst vergroten we het lichaamsbewustzijn door daadwerkelijk lijf en adem te voelen. We brengen het bewustzijn vervolgens naar het hartgebied en verbinden ons er steeds dieper mee totdat er onvoorwaardelijke liefde ontstaat. Dit laten we door heel het lichaam stromen zodat je je warm en vredig voelt.

In de 5e chakra meditatie maken we gebruik van de Keel Mudra om het keel gebied te openen maar ook om het te reinigen en gezond te houden.

Eerst vergroten we het lichaamsbewustzijn door daadwerkelijk lijf en adem te voelen. We brengen het bewustzijn vervolgens naar het keelgebied en verbinden ons er mee. Dan passen we de Bramahri toe en neuriën een zoemend geluid waardoor er trillingen in de keel ontstaan die zorgen voor een open en gezonde keelchakra.

In de 6e chakra meditatie maken we gebruik van de Kalesvara Mudra om blokkades in het 3de oog los te laten en energie en ruimte toe te laten.

Eerst vergroten we het lichaamsbewustzijn door daadwerkelijk lijf en adem te voelen. We brengen het bewustzijn vervolgens naar het 3de oog gebied en verbinden ons er mee. Op de in en de uitademing laten we blokkades los en laten we het licht, en daarmee ruimte groeien.

In de 7e chakra meditatie gebruiken we de kruinchakra Mudra om de energie in dit gebied te openen en straks te koppelen aan de 1ste chakra.

Eerst vergroten we het lichaamsbewustzijn door daadwerkelijk lijf en adem te voelen. Daarna brengen we de aandacht naar de aarde en laten vanuit daar een zaadje groeien welke langs de wervelkolom omhoog klimt. Boven de kruinchakra ontstaat er een lotusbloem met 1000 blaadjes.

Deze serie van 7 meditaties met mudra bestaat uit:

1e chakra meditatie met Gyan Mudra
2e chakra meditatie met Dhyani Mudra
3e chakra meditatie met de Solar Plexus Mudra
4e chakra meditatie met de Hridaya Mudra
5e chakra meditatie met de Keel Mudra
6e chakra meditatie met de Kalesvara Mudra
7e chakra meditatie met de Kruinchakra Mudra

Wil jij meer weten over chakra’s? Volg dan de Chakra Basis Cursus in 11 fijne lessen. De Chakra basiskennis is een zeer interessant onderdeel van de yoga waar veel over te vertellen valt. Via de cursus leer je de basis welke je gaat helpen met innerlijke ontwikkeling die daarmee de weg vrij maakt voor puur geluk en een tevreden leven. 

4e chakra – hartchakra

In 7 chakra’s in 7 yogalessen behandelen telkens een chakra in een 60 minuten durende yogales, te beginnen bij de 1e chakra, de wortelchakra. We gebruiken tijdens de les affirmaties naast Hathayoga en ontspanning.

De 7 chakra lessen zijn:
1ste Chakra – Wortelchakra
2de Chakra – Gevoel
3de Chakra – Zonnevlecht
4de Chakra – Hartchakra
5de Chakra – Keelchakra
6de Chakra – 3e oogchakra
7de Chakra – Kruinchakra

Zijn chakra’s ook helemaal jouw ding of wil je er alles van weten? Begin vandaag nog.

Geef reactie